onsdag 23. februar 2011

Oppgaveteksten

PAPIRKJOLE
Elevene fikk i oppgave å designe en papirkjole som skulle være inspirert av norsk kultur og natur. De skulle studere norsk husflid, arkitektur og natur for å få ideer og inspirasjon. Mange norske suksess rike moteskapere har latt seg inspirere av norske tradisjoner og natur i sin design, og har klart å skape et nytt og moderne uttrykk Her kan nevnes: Per Spook, Ellinor Flor, Arne & Carlos og Iis.

Del 1- Designprosessen
Oppgaven startet med en individuell del der den enkelte elev laget prosesshefte som inneholdt inspirasjons materiell og utviklingen av designprosessen i form av skisser og korte beskrivelser.

Del 2 - Gruppearbeid
Elevene jobbet sammen i grupper på 3-4 elever. Gruppearbeidet startet med at de skulle velge ut en kjole som de skulle lage på en utstillingsdukke. Det var også mulig å hente inspirasjon fra flere skisser og designe en kjolen som trakk inn elementer fra flere skisse forslag.Utfordringen til elevene var nå å overføre skissen til papir på selve utstillingsdukket. Denne prosessen innbefattet:tekniske løsninger, papirvalg og bearbeidelse av papiret i form av bretting, klipping mm.


Hovedmål 
  • designe klær og utstyr som hører til, ut fra kravspesifikasjoner.   
  • lage skisser og arbeidstegninger for klær og utstyr som hører til.
  • eksperimentere med ulike materialer i produktutviklingen. 
  • presentere arkitektur eller designprodukt fra idé til ferdig produkt

    Vurderingskriterier
    ·      Du får en karakter for ideutvikling som vil bestå av prosesshefte, skisser og materialprøver. Denne karakteren er individuell
    ·      Gruppen får en karakter på det ferdige produktet som er papirkjolen. Her vil det bli vektlagt i hvilken grad dere har klart å overføre  kjole skissen til den ferdige papirkjolen. Kreativitet og originalitet vil vektlegges og om dere har klart å bruke papir på en eksperimentell og kreativ måte.

    Ingen kommentarer:

    Legg inn en kommentar